Compania DDD® Servicii Deratizare, Dezinsectie, Dezinfectie

SERVICII SI SOLUTII PENTRU ELIMINAREA DAUNATORILOR

Consultare Gratuita

Completati formularul pentru a obtine o evaluare gratuita. Pentru un raspuns cat mai rapid, sunati la 
021 9662

Combaterea Plosnitei de Pat

In urma studiilor efectuate in ultima perioada de catre numeroase publicatii de specialitate si de catre firme de specialitate in domeniul combaterii daunatorilor arata ca aceasta insecta care se localizeaza in lemnul de la pat, saltele, perne, in cusaturile acestora, in imediata vecinatate a oamenilor, este in continua crestere.


Rezultatele acestor studii arata ca ne aflam in cadrul unei pandemii, in ceea ce priveste acest daunator.
Problema plosnitelor de pat a luat deja amploare in lumea intreaga, acest tip de daunator a fost identificat in cladiri de birouri, cinematografe, magazine, hoteluri, apartamente, etc. Plosnitele ridica probleme mai deosebite in zonele urbane si suburbane, intens populate cu oameni care traiesc aproape unii de altii si interactioneaza constant in spatii inchise.
Specialistii care lucreaza in domeniul dezinsectiei spun ca daca oamenii stiu unde sa se uite, plosnitele sunt usor de depistat. Aceste tip de daunatori au dimensiunea si culoarea unui sambure de mar, le place sa migreze si sa se ascunda in gentile de voiaj, cutii sau pantofi, in apropierea unei eventuale surse de mancare. Plosnitele sunt vietati care isi fac aparitia mai ales noaptea, in afara de saltele si lemnaria patului, mai pot fi gasite in spatele sipcilor, intrerupatoarelor electrice, ramelor de tablou, tapetului sau chiar si in crapaturile din mobila. Acest tip de daunator nu transmite boli oamenilor, ele pot doar provoca mancarimi usturatoare sau reactii alergice. In plus, stresul emotional si mental provocat de intepaturile plosnitelor poate avea consecinte grave si nu trebuie ignorat, avertizeaza specialistii in domeniu. Iar problema este cu atat mai serioasa cu cat termenul „plosnita de pat” nu se mai sustine, din moment ce acest tip de daunatori incep sa apara peste tot, de la uscatorii, scoli, spitale, hoteluri pana si in mijloace de transport in comun.


Conditiile climaterice in schimbare cat si sporirea fluxului turistic international au dus la cresterea gradului ridicat de infestare cu acest tip de daunator. Specialistii in exterminarea acestor daunatori atrag atentia asupra faptului ca plosnitele ar fi capatat rezistenta in fata pesticidelor folosite in mod curent pana in acest moment si ca este necesara dezvoltarea unora mai puternice si mai eficiente. Asupra acestor daunatori se poate interveni in doua moduri diferite si anume: folosindu-se substante chimice, sau se poate folosi aparatul Cimex Eradicator, acesta fiind solutia tehnica si ecologica pentru eliminarea plosnitelor.


Testele efectuate in laborator si pe teren cu acest aparat au demonstrat ca fluxul de abur uscat supraincalzit, emis de Cimex Eradicator , elimina in procent de 100% ouale si un procent deosebit de semnificativ de insecte in miscare la o singura trecere.