Compania DDD® Servicii Deratizare, Dezinsectie, Dezinfectie

SERVICII SI SOLUTII PENTRU ELIMINAREA DAUNATORILOR

Consultare Gratuita

Completati formularul pentru a obtine o evaluare gratuita. Pentru un raspuns cat mai rapid, sunati la 
021 9662

Legislatia ca informare

Conform legislatiei in vigoare, pentru societatile cu domeniu de activitate – alimentatie publica, prestarea serviciilor de dezinsectie, dezinfectie si deratizare este obligatorie ori de cate ori este nevoie dar nu la un interval de timp mai mare de o luna, pentru dezinsectie si dezinfectie, iar pentru deratizare atunci cand este necesar dar nu mai rar de o data la 3 luni.

Pentru societatile care nu sunt in domeniul alimentar, interventiile se vor efectua o data la 3 luni – dezinsectie si dezinfectie, iar deratizarea, de cate ori este nevoie, dar nu mai rar de o data la 6 luni.

Legislatia care reglementeaza prestarea serviciilor de dezinsectie, dezinfectie si deratizare o regasiti mai jos.

Autoritati care pot solicita documente care sa ateste prestarea serviciilor de dezinsectie, dezinfectie si deratizare:

– Directia sanitara veterinara (DSV)

– Directia de sanatate publica (SANEPID)

– Primaria

– Politia  

– Garda de mediu

ORDINUL MINISTERULUI SANATATII PUBLICE Nr. 261 din 6 februarie 2007, pentru aprobarea normelor tehnice privind curatarea, dezinfectia si sterilizarea in unitatile sanitare.

ORDINUL MINISTERULUI SANATATII PUBLICE Nr. 914 din 26 iulie 2006, pentru aprobarea normelor privind conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca un spital in vederea obtinerii autorizatiei sanitare de functionare.

ORDINUL MINISTERULUI SANATATII PUBLICE Nr. 916 din 27 iulie 2006, privind aprobare normelor de supraveghere, prevenire si control al infectiilor nosocomiale in utilitatile sanitare.

LEGEA Nr. 98/1994, privind stabilirea si sanctionarea contraventiilor la normele legale de igiena si sanatate publica.

Anexa Nr. 2 la HOTARIREA CONSILIULUI GENERAL AL MUNICIPIULUI BUCURESTI nr. 120 din 13/07/2010, privind aprobarea regulamentului de organizare si functionare a serviciilor publice de salubrizare in Municipiul Bucuresti.

Legea nr. 3/1978 – Legea de sanatate publica

Legea nr. 5/1982 – Legea ce reglementeaza protectia padurilor, protectia plantelor cultivate si regimul pesticidelor.

Ordinul MS nr. 536/1997 care prevede efectuarea lucrarilor de dezinsectie ori de cate ori este nevoie dar nu la intervale mai mari de 3 luni, iar deratizarea se va face la nevoie dar nu la perioade mai mari de 6 luni, de preferat primavara si toamna.

Legea nr. 100/26.05.1998 privind asistenta de sanatate publica, publicata in Monitorul Oficial nr. 204/1998

Legea nr. 344/31/05/2002 privind stabilirea si sanctionarea contraventiilor la normele legale de igiena si sanatate publica.