Compania DDD® Servicii Deratizare, Dezinsectie, Dezinfectie

Compania DDD Bucuresti, Ilfov, Firma Servicii Deratizare, Dezinsectie si Dezinfectie

SERVICII SI SOLUTII PENTRU ELIMINAREA DAUNATORILOR

Consultare Gratuita

Completati formularul pentru a obtine o evaluare gratuita. Pentru un raspuns cat mai rapid, sunati la 
021 9662

Echipamente Dezinsectie, Deratizare, Dezinfectie

Aparatura necesara prestarii serviciilor de Dezinsectie, Deratizare, Dezinfectie

Pompe manuale (vermorel) – sunt pompe de umar din PE tratata sau inox, cu piston manual, pentru pulverizarea prin presiune a pesticidelor, pentru suprafetele plane sau verticale.Sunt prevazute cu lancie cu duza reglabila. Stropirea este grosiera, avand doua faze: jet sau stropire in con. Sunt utilizate in special la interior (atat pentru insecte taratoare, cat si pentru zburatoare) ,dar pot fi folosite si la exterior, insa cu un randament mai mic de acoperire, deoarece nu sunt performante pentru distanta. Totodata, se mai folosesc si la procedurile de dezinfectie.

Atomizoare cu motor in doi timpi – sunt pompe de spate sau motopurtate, cu motor pe benzina si o turbina care creeaza presiunea de aer necesara pulverizarii . Pulverizarea este ULV(ultra low volume), stropul creat fiind foarte fin si consumul redus. Sunt foarte utile pentru exterior, conul de distributie fiind extins si distanta de pulverizare ajungand pana la 7 metri. Nu pot fi utilizate la interior datorita gazelor de esapament emanate. Sunt foarte utile atat in combaterea insectelor zburatoare, cat si a artropodelor cu chelicere ( capuse). Sunt utilaje zgomotoase, fiind necesara utilizarea antifoanelor pentru protectia auzului.

Nebulizatoare ULV – sunt pompe cu motor electric, cu o pulverizare foarte fina, stropul fiind de cativa microni, utilizate in special la interior pt. zburatoare si taratoare. Distanta de pulverizare este de peste 7 metri (in functie de modelele existente), ajungand pana la 10 metri. Consumul si puterea sunt reglabile in functie de utilizare si spatiul tratat. Sunt mult mai silentioase decat atomizoarele si nu produc nici un fel de noxe, datorita motorului electric.

Pulfogg-uri -sunt utilaje specifice tratarii tantarilor in stadiul adult, atat de umar, cat si motopurtate. Au doua principii de functionare: au o turbina care produce presiune de aer pentru imprastierea substantelor si un motor care arde combustibilul, tranformandu-l in fum. Acesta se amesteca cu substanta pulverizata la iesirea din aparat. Datorita fumului, stropii fini de substanta sunt foarte usori, fiind imprastiati la inaltimi de pana la 25-30 de metri. Este o pompa numai de exterior.

 Pistoale aplicatoare pentru gel – sunt suporturi pentru aplicarea insecticidelor sub forma de gel, care dozeaza cantitatea de substanta aplicata pe suport. Pot fi din material plastic sau metalice. Sunt foarte utile, deoarece se evita pierderile in aplicarea substantei, cat si contactul cu aceasta.

Pentru tratamente ecologice sunt utilizate capcanele adezive cu feromoni si atractant alimentar, care sunt compuse dintr-un suport din carton sau PE, pe care este aplicat un strat de adeziv cu aderenta mare si indelungata. In centrul acestor capcane este amplasat atractantul, sub forma de momeala, pastila, sau minifiola cu feromoni. Sunt foarte eficiente atat pentru combaterea ( atat a insectelor taratoare si zburatoare sau a rozatoarelor), cat si pentru monitorizarea nivelului de infestare dintr-un spatiu anume.

Adezivul, cat si atractantul este diferit, in functie de vectorul tinta. Pentru combaterea chimica a rozatoarelor se utilizeaza momeli cu substante raticide aplicate pe suport cerealier, sub forma de pasta sau cuburi parafinate, amplasate in statii de intoxicare din carton, material plastic sau metal. Substantele raticide sunt astfel concepute incat sa induca moartea rozatoarelor, provacandu-le hemoragie interna si paralizia sistemului nervos central, dar numai dupa 5-7 zile de la ingurgitare. Se ia in considerare faptul ca soarecii si sobolanii traiesc in colonii si in acest timp toti membri pot consuma din momeala.

Pentru combaterea mecanica a rozatoarelor se utilizeaza capcane cu trapa sau arc, care pot prinde sau imobiliza cate un singur individ. Pentru reutilizarea capcanelor, acestea trebuie decontaminate prin curatare cu apa fierbinte si detergent, pentru a se inlatura mirosul de marcaj al individului anterior.